Glasfolies

Glasfolies


Dank zij ons gamma aan hoogkwalitatieve glasfolies voor binnen- en buitentoepassingen
kunnen wij u helpen aan een oplossing voor de meest vervelende situaties binnen uw leefomgeving.

Warmtewering, isolatie, energiebesparing, privacy, veiligheid, UV-neutralisatie...
Met onze folies kan veel gerealiseerd worden zonder ingrijpende bouwveranderingen. De meeste films hebben een meervoudige werking. 

Al onze toepassingen zijn mogelijk voor zowel industrie als uw privé-woning.

DE ENE FOLIE  IS DE ANDERE NIETComfort + verlaging van uw energiekosten


Samen met een verlaagd comfort door de hitte daalt ook uw productiviteit. Met onze zonwerende folies zorgen we voor een comfortabele werk- en leefomgeving.
Bovendien daalt uw energieverbruik. Door het isolerend karakter houdt u in de zomer de warmte buiten en in de winter uw warmte binnen. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten van uw airco als van uw verwarming. 

UV-en infraroodwerendDit type folie heeft vooral tot doel om verkleuring tegen te gaan. UV zorgt er immers voor dat niet alleen zon maar ook zelfs gewoon daglicht een negatief effect heeft op de kleur in uw interieur en etalage. 
Behangpapier, meubels, laminaatvloeren, kleding,... gaan na verloop van tijd verkleuren. Dit kan zorgen voor vervelende waardeverlagende situaties in uw interieur of artikelen die u in uw etalage te koop aanbiedt. 
De UV-werende folies vertragen deze verkleuring aanzienlijk en blokkeren tot meer dan 99 % van de UV-waardes in het binnenvallend daglicht. 

Veiligheid voor allesDeze folies zijn inbraakvertragend en verminderen aanzienlijk de snelheid waarbij een inbreker in uw pand binnen kan.
Bij een constructie met grote glaspartijen is het niet ondenkbaar dat iemand tegen het glas valt of door een ongelukkig maneuver iets tegen een groot raam valt... en er gelijk door gaat. De veiligheidsfilm zorgt ervoor dat er geen scherven in het rond vliegen en er hierdoor iemand gewond geraakt.
Aan te raden in onder andere industrie, scholen en ziekenhuizen maar eveneens te overwegen tegen inbraak bij u thuis.

Privacy - en decoratieve folie


De meest gekende folies zijn de zogenaamde spiegelglas- en melkglasfolies. Beide folies zijn uitstekend geschikt om u een zekere vorm van privacy te geven, al dan niet met de mogelijkheid om toch door het glas te kijken. 

Waar vroeger of het ene of het andere moest gekozen worden, is er op vandaag ook de mogelijkheid om uw interieur of uw gevel te verfraaien door gebruik van kleurfolies, decoratieve zandglasfolies, hi-tech patronen ... net zoals u een behangpapier kiest.  De ideale oplossing voor o.a.:
- lobbies
- scheidingswanden
- recepties en balies
- winkelruimtes

Hieronder enkele eenvoudige voorbeelden

Alle films worden geurloos geplaatst zodat u ononderbroken verder de ruimtes kunt gebruiken.

Met zandstraalfolie houdt u ongewenste blikken zonder meer buiten en boet u niets in van het invallend daglicht. Maar u kunt dan zelf ook niet naar buiten kijken.
Met zandstraal-folie kunt u eveneens decoratieve elementen in uw bedrijfsinterieur aanbrengen, uw logo in positief of negatief laten aanbrengen, op een eenvoudige manier de naam of huisnummer van een residentie op een glazen inkomdeur aanbrengen...

Spiegelglas heeft ook de bedoeling om nieuwsgierige blikken buiten te houden maar is dan eerder bedoeld voor plaatsen waar u enkel tijdens de dag aanwezig bent. Immers, het spiegeleffect draait wanneer de belichting, zoals bij het invallen van de duisternis, omkeert. Bij spiegelglas behoudt u het zicht door het raam maar de privacy beperkt zich tot de plaats waar het minste licht aanwezig is. Bij donkere winterse dagen of na valavond kunt u dus niet meer van binnen naar buiten kijken maar wel van buiten naar binnen.
Bij spiegelfolie hebt u ongeveer 20 % lichtverlies.

interieur glasfolie blauw fade
interieur bekledingfolie lifthall
privacy folie burelen

Hoe gaan we tewerk voor glasfolies?

secretariaat bereidt een opdracht voor

U contacteert ons via mail en/of telefoon. Hierin laat u ons weten welk soort aanpassingen u overweegt. In een eerste onderzoek gaan wij op zoek naar mogelijke oplossingen. 
We maken een afspraak en komen bij u langs om de situatie ter plaatse te bekijken. Hierbij wordt aandacht geschonken aan belangrijke elementen zoals het type glas dat moet behandeld worden (enkel, dubbel of meervoudig glas, dikte van het glas), oriëntatie en omgevingsfactoren die van belang kunnen zijn voor de keuze van de folie, afmetingen... 
We maken een rapport op en sturen dit door naar de producent. De nodige berekeningen worden gemaakt om latere problemen uit te sluiten (zoals bijvoorbeeld thermische breuk bij buitenbeglazing) en de producent geeft ons een overzicht van het type folie en de manier van toepassen.  Pas dan zullen wij u een richtprijs voorstellen.