ktn-graphics belettering en reclame -logo
Glasfolies

Glasfolies


Dank zij ons gamma aan hoogkwalitatieve folies voor binnen- en buitentoepassingen
kunnen wij u helpen aan een oplossing voor de meest vervelende situaties binnen uw leefomgeving.
Met onze folies kan veel gerealiseerd worden zonder ingrijpende bouwveranderingen.

Al onze toepassingen zijn mogelijk voor zowel industrie als uw privé-woning.

DE ENE FOLIE  IS DE ANDERE NIET

privacy folie burelen

Met zandstraalfolie houdt u ongewenste blikken zonder meer buiten en boet u niets in van het invallend daglicht. Maar u kunt dan zelf ook niet naar buiten kijken.
Met zandstraal-folie kunt u eveneens decoratieve elementen in uw bedrijfsinterieur aanbrengen, uw logo in positief of negatief laten aanbrengen, op een eenvoudige manier de naam of huisnummer van een residentie op een glazen inkomdeur aanbrengen...

Spiegelglas heeft ook de bedoeling om nieuwsgierige blikken buiten te houden maar is dan eerder bedoeld voor plaatsen waar u enkel tijdens de dag aanwezig bent. Immers, het spiegeleffect draait wanneer de belichting, zoals bij het invallen van de duisternis, omkeert. Bij spiegelglas behoudt u het zicht door het raam maar de privacy beperkt zich tot de plaats waar het minste licht aanwezig is. Bij donkere winterse dagen of na valavond kunt u dus niet meer van binnen naar buiten kijken maar wel van buiten naar binnen.
Bij spiegelfolie hebt u ongeveer 20 % lichtverlies.

Zandstraalfolie voor uw privacy
spiegelglasfolie + bestickering

Privacy - en decoratieve folie


De meest gekende folies zijn de zogenaamde spiegelglas- en melkglasfolies. Beide folies zijn uitstekend geschikt om u een zekere vorm van privacy te geven, al dan niet met de mogelijkheid om toch door het glas te kijken. 

Waar vroeger of het ene of het andere moest gekozen worden, is er op vandaag ook de mogelijkheid om uw interieur of uw gevel te verfraaien door gebruik van kleurfolies, decoratieve zandglasfolies, hi-tech patronen ... net zoals u een behangpapier kiest.  De ideale oplossing voor o.a.:
- lobbies
- scheidingswanden
- recepties en balies
- winkelruimtes

Alle films worden geurloos geplaatst zodat u ononderbroken verder de ruimtes kunt gebruiken.

Hoe gaan we tewerk voor glasfolies?

U contacteert ons via mail en/of telefoon. Hierin laat u ons weten welk soort aanpassingen u overweegt. In een eerste onderzoek gaan wij op zoek naar mogelijke oplossingen. 
We maken een afspraak en komen bij u langs om de situatie ter plaatse te bekijken. Hierbij wordt aandacht geschonken aan belangrijke elementen zoals het type glas dat moet behandeld worden (enkel, dubbel of meervoudig glas, dikte van het glas), oriëntatie en omgevingsfactoren die van belang kunnen zijn voor de keuze van de folie, afmetingen...
Ondanks ons nazicht, waarbij vooral oriëntatie, omgevingsfactoren en enkel of dubbel glas een rol spelen, kunnen we geen zekerheden geven over de vraag hoe uw raam zal reageren op geplaatste folies. Wij zijn geen glasspecialist en ons nazicht is dan ook enkel te beschouwen als een niet-bindende eerste visie.

Waar rekening mee houden bij glasfolie op buitenramen

Ruitbreuk door gebruik van raamfolie? 

Bij het koud of warm worden van glas zal deze zich anders gaan zetten in het kozijn. Wanneer dit gelijkmatig over het hele glas uitzet is dit geen probleem en kan er vrij weinig gebeuren, tenzij de ruit echt te warm wordt of er al een breuk in de ruit zit.

Soms is het geval dat een deel van de ruit wél warmer wordt en het andere deel niet. Je krijgt dan bepaalde spanningen die kunnen leiden tot thermische ruitbreuk. De ruit kan een temperatuurverschil van 30 graden Celsius aan zonder dat er enige schade kan worden toegebracht. De breuk die kan ontstaan bestaat uit één breuklijn die start aan de rand van het glas en zich verder ontwikkeld. Thermische breuken worden soms verward met spanningsbreuken.  Hieronder ziet u een verschil tussen een thermische breuk (foto's links) en een spanningsbreuk (foto rechts). 

Welk glas is geschikt om te beplakken

Thermische breuk kan in principe ontstaan in elk soort glas. Het beplakken van een folie op een raam vergroot deze kans dat dit kan gebeuren, wanneer je geen rekening houd met een aantal zaken.

Bij enkel glas en dubbel glas is het risico het laagste en kan zowel aan de binnenkant als de buitenkant een raamfolie worden aangebracht. Deze soorten glas zijn vlak en glad waardoor ze geschikt zijn te beplakken.

Figuurglas is een soort die niet te beplakken is, dit door de voelbare structuur op de ruit. Bij het gebruik van HR++ glas en HR+++ glas wordt er afgeraden om de binnenzijde te beplakken van de ruit omdat er een bepaalde coating aan de binnenkant van het glas zit. Wanneer je dit toch doet, kan de ruit niet optimaal zijn warmte kwijt waardoor dit sneller kan leiden tot een thermische breuk.

Heb ik een verzekering tegen een thermische breuk?
Meestal niet, wat voor verzekering u ook heeft, Verzekeraars die glasbreuk in hun brandpolis opnemen zijn onder andere Federale, Corona Direct, Ethias, Allianz, Axa, Argenta, DVV, AG Insurance, KBC, Baloise, Belfius... maar bij het gebruik van raamfolie op een ruit vervalt de verzekering tegen elke glasschade meestal, een uitzondering niet te na gesproken.

Heeft u twijfels over het gebruik van raamfolie op uw ruit, informeer u dan goed bij de firma die uw ruiten plaatste

In alle gevallen geldt altijd dat montage van onze folies geheel op uw eigen risico gebeurt.