ktn-graphics belettering en reclame -logo
FAQ Carwrap

FAQ
Snel antwoord op uw vragen over carwrap en publiciteitsbestickering

Mijn auto werd pas hersteld en staat nu deels in de primer, kan deze nu gewrapt worden?

Nee, er is een droogtijd nodig en wrappen gebeurt bij voorkeur op een gelakte ondergrond. Wij adviseren een droogtijd van 4 tot 6 weken. De kans bestaat dat de wrap los laat op niet-gespoten ondergrond.

Kan chroom en aluminium meegewrapt worden?

Dat kan maar we geven daar geen garanties op. Chroom geeft doorgaans geen problemen maar op aluminium houdt een gewone wrapfolie moeilijker. Fabrikanten adviseren enkel te wrappen op gespoten onderdelen.
We hebben reeds vele auto's van de chroom verlost (d√©chromen) met voor meer dan  90 % goede resultaten. 

Worden de dorpels en de binnenkant van de deuren meegewrapt?

Standaard wrappen we deze niet mee. Tegen meerprijs kunnen deze meegedaan worden. Dit werkje is erg arbeidsintensief en dat drijft de kostprijs behoorlijk de hoogte in. 

Kan een gewrapte wagen door de carwash?

Principieel kan het maar wij zien het liever niet. De ervaring leert dat het goedkoopste programma in een goed afgestelde wasstraat doorgaans geen problemen oplevert.  De folieproducenten adviseren handwassen en geven geen garantie op de wrap bij gebruik van de carwash en dat doen wij dus ook niet.

Kan kunststof meegewrapt worden?

Ja, mits het gespoten is. Ongespoten kunststof wordt niet meegewrapt.

Hoe lang duurt het wrappen van een wagen?

Gemiddeld moet je rekenen op 4 à 5 dagen, ondermeer afhankelijk van de toestand van de carrosserie. Wij houden het op 5 dagen.

Kan ik mijn wagen met een hogedrukreiniger afspuiten?

Ja, mits de spuitmond op minstens 1 meter afstand van de wagen gehouden wordt en er loodrecht op de wrap gespoten wordt. Schade door een carwash of hogedrukreiniger kan gemakkelijk door een specialist herkend worden en wordt nooit in garantie hersteld of vervangen. 

Snijden jullie op de lak?

Ja, dat gebeurt indien het niet anders kan. In de meeste gevallen maken we eerder gebruik van een speciale snijtape waarmee we gegarandeerd geen schade kunnen maken. Onze specialist is getraind op het vermijden van snijlijnen. Dat gebeurt meestal op lasplaatsen in de carrosserie zodat eventuele snijlijnen vrijwel onzichtbaar blijven. Carwrappers die beweren dat ze nooit snijden op de lak, kun je beter niet serieus nemen.

Beschadigt de lak bij het verwijderen?

In principe niet. Wanneer de lak niet goed hecht op de primer of de primer niet goed op de ondergrond, dan kan de lak beschadigen. De kans is vrij klein maar we kunnen dit niet garanderen omdat we geen oordeel kunnen vellen over het spuitwerk. Dit kan trouwens ook het geval zijn op een gloednieuwe wagen, regelrecht uit de toonzaal.

Onze medewerkers doen er alles aan om de wrap op professionele manier te verwijderen. 

Kan ik de wrap extra beschermen?

Ja, er bestaan verschillende kwaliteitswas- en onderhoudsproducten. Mits meerprijs kan er ook een extra beschermende coating aangebracht worden. Hou er wel rekening mee dat de wagen dan iets langer bij ons blijft.

Hoe lang gaat een carwrap mee?

Afhankelijk van fabrikant, type en kwaliteit, mag je rekenen op gemiddeld 2 tot 5 jaar. Het hangt er ook van af of de wagen buiten of binnen staat. 3M, die voor ons een belangrijke leverancier is, schrijft hierover: "Als de wrap op de juiste manier geplaatst en onderhouden is, mag je rekenen op 3 jaar of 50.000 km." 

Geven jullie garantie op de folie?

Neen, geen enkele fabrikant geeft garantie op zijn folies, wij dus ook niet. We houden bij de plaatsing wel controle over het aanwezig zijn van mogelijke fabrieksfouten. Het is evident dat wij geen folie met fabrieksfouten op de wagen zullen plaatsen.

Geven jullie garantie op de plaatsing?

Ja, we geven 1 jaar garantie op de montage. We vragen dan ook om zo snel mogelijk langs te komen als er zich een montageprobleem zou voor doen.

Wrappen jullie al lang?

KTN Graphics is zijn 6e jaar ingegaan. Oorspronkelijk was carwrap onze core-business. Door de vraag van tevreden klanten is ons bedrijf gegroeid tot een volledig reclame-aanbieder.